03: This is also Legoland

3. juni 2018

Legoland er på mange punkter stedet, man som barn drømmer om at se og opleve. Jorden i disse omgivelser er til tider magisk og mulighederne uendelige. Men kigger man godt efter som voksen, så foregår der mange andre ting end leg, og folk er på fineste vis meget forskellige. En variation som er fascinerende, for uanset hvordan vi ser ud, eller hvordan vi agerer, så er Lego'en det, vi er fælles om.

Billederne blev til d. 31.5.2018 over ca. 6 timer. 

02: Små glimt af en stor by

2. januar 2017

I en periode over 12 år har jeg været på besøg i Japan 10 gange. Det var oprindelig den japanske kampkunst "aikido", som bragte mig den vej. Sidenhen er mine besøg også blevet dedikeret til arbejde og street photo. Kunsten ved street photo består i at finde en vej i det kaos af impulser og indtryk, der findes i gadebilledet. 

Alle billederne i denne serie er taget i Tokyo. En af verdens største byer med godt og vel 13 mio. indbyggere. Tager man oplandet med er antallet langt større. Jeg holder meget af Tokyo for dens renlighed, sikkerhed og flinke indbyggere. Jeg har aldrig følt mig utryg i Tokyo, men at fotografere folk har aldrig været helt nemt. Folk er generelt ikke meget for at blive fotograferet af en vesterlænding som mig, så ofte handler det om at være hurtig, præcis og anonym.

Med billedserien har jeg forsøgt at genskabe nogle af de små øjeblikke fra Tokyo, som er specielle for byen, og som fortæller noget om miljø, kultur og historie. Jeg har forsøgt at fange så mange forskellige eksistenser som muligt og give en fornemmelse af, hvad man ser i tokyo. 

01: Bokserøjne

6. november 2016

Der er en let indelukket lugt. Stemningen er afslappet, men alligevel ses en masse unge mennesker, som konstant går nervøst rundt. Kroppe, der ikke vil sidde stille og øjne, der lyner. De håber på at kunne vinde deres kampe, da alternativet kunne blive et personligt nederlag i form af en knockout med efterfølgende hjernescanning og neurologisk undersøgelse. En stor kontrast mellem succes og fiasko og i værste fald store konsekvenser.

I flokken af mandlige boksere ses enkelte pigeboksere. Ud over kroppene, så er der ikke den store forskel at spore. De vil slås, og de vil på ingen på ligge under for drengene. Cecilie Kølle er 15 år, ca. 160 cm. høj, går til daglig på efterskole som så mange andre piger og drenge, og så er der lige den der ting med, at hun er bokser. Det er ikke bare noget, hun gør eller går til, det er noget, hun er. Bokser! Hun træner til daglig i Odense, da det er nemmest i forhold til efterskolens placering. Men hun vil altid være rollobokser. Det kommer helt indefra. Den lille rollobokser er kendt for at være aggressiv i ringen, slå hårdt og så er hun villig til at gå langt for at vinde. I omklædningsrummet er hun en del af flokken, og uden for ringen er den nærmeste familie kommet for at se hende bokse. På trods af den hårde bokserprofil, så virker hun rar, smilende, sød og venlig. Når hjelmen kommer på, sker der noget. Hendes øjne bliver stærkere, propillerne bliver kæmpe store og frygt eksisterer ikke mere. Der er en kamp, som skal vindes. Noget der skal gøres færdigt. Boks!