02: Små glimt af en stor by

2. januar 2017

I en periode over 12 år har jeg været på besøg i Japan 10 gange. Det var oprindelig den japanske kampkunst "aikido", som bragte mig den vej. Sidenhen er mine besøg også blevet dedikeret til arbejde og street photo. Kunsten ved street photo består i at finde en vej i det kaos af impulser og indtryk, der findes i gadebilledet. 

Alle billederne i denne serie er taget i Tokyo. En af verdens største byer med godt og vel 13 mio. indbyggere. Tager man oplandet med er antallet langt større. Jeg holder meget af Tokyo for dens renlighed, sikkerhed og flinke indbyggere. Jeg har aldrig følt mig utryg i Tokyo, men at fotografere folk har aldrig været helt nemt. Folk er generelt ikke meget for at blive fotograferet af en vesterlænding som mig, så ofte handler det om at være hurtig, præcis og anonym.

Med billedserien har jeg forsøgt at genskabe nogle af de små øjeblikke fra Tokyo, som er specielle for byen, og som fortæller noget om miljø, kultur og historie. Jeg har forsøgt at fange så mange forskellige eksistenser som muligt og give en fornemmelse af, hvad man ser i tokyo.